Vila Špindlerův Mlýn

Účel objektu

Trvalé bydlení – rodinný dům

Zásady architektonického, funkčního, dispozičního a výtvarného řešení a řešení vegetačních úprav okolí objektu, včetně řešení přístupu a užívání objektu osobami s omezenou schopností pohybu a orientace

Návrh volně navazuje na původní objekt – horský dvojdům. Navrhovaný objekt bude mít (stejně jako původní dvojdům) dvě bytové jednotky

Podélný půdorys krytý jednoduchou sedlovou střechou s přesahy krokví přes fasády. Střešní krytina: pásy z falcovaného plechu.

Fasáda: na původním objektu eternitové šablony, projekt navrhuje moderní jednoduchou fasádu ze sibiřského modřínu s vodorovným členěním.

Architektonické řešení je do jisté míry determinováno klimatickými podmínkami horského města, relativně malým pozemkem a tvarem terénu.

Oproti původním objektům má nový dům krytá parkovací stání v suterénní garáži.

Výtvarné řešení je založeno na jednoduchém funkčním objemu budovy, která má sokl z monolitického pohledového betonu, fasády ze sibiřského modřínu opatřeného bezbarvým olejovým fasádním nátěrem. Střecha, okna a veškeré doplňky v exteriéru a oplechování budou mít šedočerný matný odstín.

Na pohledový beton soklu (suterénu) domu navahuje pohledový beton v podobě opěrných stěn při vjezdu do garáže betonové kartáčované plochy sjezdu a chodníčků okolo domu.

Novinky
Kovárna Pec pod Sněžkou
5. červenec 2016

Nový horský dům v centru Pece pod Sněžkou

Více
Městský bazén a ubytování v Peci pod Sněžkou
26. duben 2015

Studie městského bazénu, parkoviště a ubytování v centru Peci pod...

Více